Развитие без граници
18.08.2022
Сподели: 0
  • Facebook
2599

Международни летни състезания 2022

Както често се случва да говорим за нашите деца с неприкрита гордост така и днес имаме повод, имаме новина!

В разгара на лятото, и навечерието на месец август академия АМАКидс имаше своите представители на международно състезание по ментална аритметика организирано в гр. Созопол.

На този форум и на фона на морското настроение участници от 8 разлини държави, възрасти и школи бяха заявили участие, и премериха сили в няколко категории.

В рамките на 12 минути на всеки участник беше предоставена бланка с общо 100 задачи в съответната категория на трудност. За да се справят с този значителен обем на разположение бяха и техните абакуси. А най-подготвените сред децата разполагаха и с най-мощният инструмент, развиван методично във времето - въображаемото сметало.

Непривичният формат на състезанието наложи и нестандартна форма на подготовока пред нашите деца. След 3-месечна подготовка водена от своите треньори (в състав Марияна Тикларова, Живка и Добромир Димитрови, Василия Свилева), с подкрепата на своите достойни за огромно уважение родители, множество изписани задачи, време прекарано в затвърждаване на психика и умения, всички те - нашите състезатели успяха да се преборят за медали и призови места!

Скъпи читателю, по брой купи и спечелни медали спрямо брой участници академия АМАКидс сензационно отвоюва 1-во място сред палитрата от националности и школна принадлежност! 

За статистиката, в осем категории:

4 Купи 

-> Георги Михайлов

-> Радост Вълчева

         -> Дивна Стефанова

         -> Красимир Сивков

 

9 Златни медала

         -> Христо Карталов

         -> Ема Димитрова

         -> Антон Руменов 

         -> Йоана Вълчанова 

         -> Радослав Иванов 

         -> Цветомира Панайотов

         -> Берк Невждет

         -> Велизар Костадинов 

         ->Станимир Статев 

 

4 Сребърни медала

         -> Наталия Дянкова

         -> Александра Черногорска

         -> Лъчезар Ников

         -> Матеа Статева

 

2 Бронзови медала

         -> Георги Стоилов

         -> Иван Черногорски

Центрове Амакидс Добрич, Амакидс Пловдив и Амакидс "Меден рудник", Бургас дадоха житейски пример на всички поели по пътеката на менталната аритметика (и не само) и той е - няма невъзможни неща! 

Деца, вие сте пример за всички нас. Родители, благодарим ви!